miercuri, 27 martie 2013

Cat de mare poate fi Dumnezeu tau?

       Imagineaza-ti ca participi la un concurs intitulat: "Cat de mare poate creste samanta ta?" Te duci la o batrana florareasa cerandu-i cele mai bune indicatii pentru a creste floarea ta speciala,si iti cumperi o samanta mica cat un bob de mustar.Ajungi acasa,iti pregatesti ghiveciul cu cel mai bun pamant iar cu cea mai mare delicatete iti asezi aceasta samanta microscopica. Ghiveciul cel special,il asezi la lumina langa fereastra la care zilnic privesti cu uimire si cu dorinta de a vedea pe zi ce trece cum se dezvolta aceasta samanta.Zilele trec si vezi cum apar mici frunzulite,culoarea lor umplundu-ti inima de bucurie caci intr-adevar tu vei fi castigatorul concursului.Zilnic ingrijesti aceasta floare cu parfum imbatator iar mireasma ei coplesitoare parca te sensibilizeaza atat de tare incat preferi ca intreaga zi sa o petreci doar privind la aceasta creatie care nu face altceva decat sa creasca,sa emane caldura,parfum si sa transmita pace.
         Esti intr-adevar o persoana care si-a implinit visul de a castiga acest concurs. Felicitari! Dar daca concursul s-ar intitula "Cat de mare poate fi Dumnezeul ta?"Crezi ca ai castiga competitia?Ti-ai da silinta atat de mult?Ai medita inreaga zi la bunatatea si dragostea Lui Dumnezeu?In Marcu capitolul 12 versetul 30 spune: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta,cu tot sufletul tau,cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta" Ti-ai dedica intreaga iubire Creatorului Tau? De ce? Cat de mare poate fi Dumnezeul tau?
           Nu oare El este acela care L-a trimis in aceasta lume pe singurul Sau Fiu,ca El sa moara pentru pacatele tale? Nu cumva El este acela care te-a creat cu o bucurie nespusa ca prin tine sa realizeze lucruri marete? Nu cumva El este cel mai puternic refugiu de a scapa de tristete atunci cand disperat strigi? Nu El este puterea,speranta,nadejdea si increderea ta? Nu crezi ca El poate da popoare pentru sufletul tau? Nu vezi cata valoare ai in ochii Lui Dumnezeu? 
          Planteaza samanta credintei in pamant si udo in fiecare moment,ca rodul sa fie unul mirific.Nu o dezgropa niciodata, ci ajut-o sa creasca tot mereu...si vei vedea cum slava Lui Dumnezeu te va umple de binecuvantari.Iar atunci nu vei castiga doar un concurs, ci o viata vesnica.
        Cat de mare poate fi Dumnezeul ta? Ei bine nu stiu.Stiu in schimb ca al meu este absolut de mare in dragostea Lui, infinit de scump in indurarea Lui si suprem in binecuvantarile ce mi le ofera.Dumnezeul meu este cel ce face minuni si cel ce imi raspunde atunci cand strig. El nu ma lasa singur niciodata, chiar daca gresesc chiar daca ma pierd in gandurile mele inutile.El este acela ce ma poarta pe brate in fiecare zi. Planteaza samanta credintei!
      Dumnezeul tau,cat de mare poate fi?



       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu